Corpul European de Solidaritate este noua inițiativă a Uniunii Europene care le oferă tinerilor șansa de a face voluntariat sau de a se implica în proiecte în propria țară, sau în străinătate pentru a ajuta comunități și oameni din toată Europa.

Te poți înscrie în Corpul European de Solidaritate încă de la vârsta de 17 ani însă, pentru a participa efectiv în proiecte de voluntariat trebuie să ai peste 18 ani. La proiectele Corpului European de Solidaritate pot participa persoane în vârstă de cel mult 30 de ani.

Proiectele sprijinite de Corpul European de Solidaritate pot dura între 2 și 12 luni. Ele se derulează de obicei pe teritoriul statelor member ale Uniunii Europene, dar nu numai.

Activitățile din cadrul programului, la care tinerii pot participa, sunt:

  • Proiecte de voluntariat;
  • Locuri de muncă (job);
  • Stagii de practică (traineeship);
  • Proiecte de solidaritate.

Mai multe detatii poți găsi pe site-ul oficial

Misiunea Corpului European de Solidaritate

Corpul European de Solidaritate urmărește să construiască o societate mai inclusivă, să sprijine persoanele vulnerabile și să caute soluții la provocările cu care se confruntă comunitățile. În acest sens, CES reunește tineri care vor să învețe, să ajute și să se dezvolte.

Vrei să te alături și tu Corpului European de Solidaritate?

Dacă îți plac provocările și dorești să îi ajuți pe ceilalți, înscrie-te astăzi în Corpul European de Solidaritate! Astfel, vei fi la curent cu oportunitatile programului la care poti lua parte.

Pentru a te înregistra, poți utiliza un cont de rețea de socializare sau îți poți crea un cont pe EU Login.