„Rural Business+” – dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din mediul rural

„Rural Business+” – dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din mediul rural

Asociația Voluntariatul pentru toți implementează în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 iulie 2019 proiectul Rural Business+, finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, număr de contract KA105-5668CF25.

Scopul proiectului este dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din mediul rural. În acest sens,  48 de tineri din România, Republica Cehă, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Spania, Ungaria și Marea Britanie se vor reuni pentru nouă zile, între 16-24.05.2019, în tabăra Marabu din satul Milcoveni, județul Caraș-Severin.

Acest schimb de tineri a fost special gândit pentru ca, în urma celor nouă zile petrecute la Milcoveni, participanții să fi înțeles conceptul de antreprenoriat, cu scopul de a fi ulterior  capabili să inițieze, să vândă, să promoveze și să susțină o afacere în mediul rural, pentru a-și asigura un viitor și, în același timp, pentru a ajuta comunitatea în care trăiesc.

Cei 48 de participanți sunt tineri proveniți din medii defavorizate, în special din zonele rurale, care doresc să își dezvolte o afacere la țară, dar se tem de eșec.

OBIECTIVELE principale ale acestui proiect sunt:

  1. Dezvoltarea spiritului antreprenorial al participanților
  2. Abilitarea celor 48 de tineri în dezvoltarea și implementarea întreprinderilor mici în zonele rurale;
  3. Îmbunătățirea abilităților necesare participanților pentru a vinde și promova o afacere rurală
  4. Instruirea celor 40 de tineri și 8 lideri de grup în domeniul gestionării unei afaceri în zonele rurale;
  5. Dezvoltarea creativității și gândirii inovatoare a participanților în vederea dezvoltării unei afaceri în mediul rural prin exerciții de simulare, comerț echitabil și discuții cu experți în domeniu.

Prin participarea la acest proiect, tinerii își vor dezvolta spiritul antreprenorial, capacitatea de relaționare interpersonală cu alți tineri și capacitatea de a crea parteneriate stabile pe viitor.

În plus, după finalizarea experinței în tabăra Marabu, cei 48 de participanți vor contribui la crearea unui ghid de bune practici în vedera dezvoltării rurale în domeniul antreprenoriatului, un ghid pe care îl vor promova ulterior altor tineri interesați și dispuși să învețe.

BUGETUL total al proiectului este de 27.684 EUR.

PARTENERI în cadrul proiectului sunt:

SDRUZENIE AKTIVNO BALGARSKO OBSHTESTVO – Bulgaria

EVROPSKE CENTRUM MLADEZE BRECLAV EUROPEAN YOUTH CENTRE BRECLAV Z.S. – Cehia

PlanBe, Plan it Be it – Cipru

Zdruzenie Iniciativa za Ekonomski Razvoi na Romite- REDI  – Macedonia

AYUNTAMIENTO DE MARACENA – Spania

Cambridge Cultural Exchange – Marea Britanie

EGYUTTHATO KOZOSSEGEPITO EGYESULET – Ungaria

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *