Ce sunt stagiile de practică (traineeships)?

Un stagiu de practică este văzut ca fiind o perioadă de tip „normă întreagă” (full time) conform reglementărilor naționale existente de practică de lucru pe o perioadă între 2 și 6 luni, care va fi remunerată de către organizația ce oferă stagiul. Stagiile de practică din cadrul Corpului European de Solidaritate se pot desfășura doar în una din țările membre ale Uniunii Europene.

Stagiul are ca scop obținerea de experiență practică și profesională în vederea creșterii gradului de angajabilitate și facilitarea transferului către piața muncii pentru participant. Astfel, un stagiu trebuie să asigure o dimensiune solidă de învățare și formare pentru ca tânărul implicat să câștige abilități și competențe profesionale utile pentru integrarea pe termen lung pe piața muncii.

La nivel național se poate decide ca, în cazuri excepționale justificate de organizație pe baza practicilor naționale și/sau natura sarcinilor, durata stagiului poate să fie de maxim 12 luni (ex. în cazul tinerilor vulnerabili care pot avea nevoie de o experiență mai lungă pentru a fi integrați pe piața muncii).

Stagiile de practică pot fi disponibile pentru o varietate mare de profiluri pentru a acoperi un spectru larg de abilități. Activitățile specifice în care vor fi implicați tinerii pot diferi de la sector la sector.

Acest proiect poate include, de asemenea, și vizite de planificare în avans și activități complementare.

Sursă: https://www.suntsolidar.eu/activitati-sustinute-experienta-profesio