resources-mental-health-creative-arts-therapy-hero

Cunoaște-ți identitatea prin artă – ROMA-RT

Asociația Voluntariatul Pentru Toți implementează proiectul Cunoaște-ți identitatea prin artă (2019-1-RO01-KA105-062926) în parteneriat cu asociații din Cehia, Macedonia, Estonia și Germania. În cadrul acestuia, în perioada 25.07.2019-31.07.2019 va avea loc un schimb de tineri creat de tineri pentru persoane de etnie romă, dar și non-romi care provin din medii dezavantajate, cu scopul principal de a oferi unui număr de 25 de participanți o mai bună înțelegere a culturii lor prin diferite exerciții de dezvoltare personală și diferite tipuri de artă.

Acest proiect va fi organizat în România, la Pensiunea Brândușa din orașul Reșița, județul Caraș-Severin.

Scopul proiectului este acela de a dezvolta cunoștințe pentru tinerii romi și non-romi despre istoria și cultura romilor, pentru ca tinerii romi să fie mai ușor de inclus în societate lucrând împreună cu tinerii non-romi pentru a-și descoperi propria cultură, valori și identitate personală .

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

​​- dezvoltarea abilităților de auto-cunoaștere și dezvoltare personală pentru 20 de tineri și 5 lideri de grup din 5 țări;

-o înțelegere clară a diferenței dintre integrare și integrare socială în rândul tinerilor participanți; – generarea unei schimbări de mentalitate, cu accent pe acceptarea celeilalte etnii, cu precădere a etniei rome;

– oferirea cunoștințelor necesare pentru a înțelege istoria romilor în rândul celor 25 de tineri participanți pentru acceptarea și includerea lor în societate.

– să facă cunoscute tinerilor participanți caracteristicile etniei rome prin tradiții, cultură, istorie, desen artistic, muzică și lecții de limbă romă.

– să genereze dezvoltarea creativității și inovării și, în același timp, să ofere capacitatea de exprimare liberă pentru cei 25 de participanți ai grupurilor de romi non-romi.

Parteneri în cadrul proiectului sunt:

Germania : AMARO FORO E.V. Association

Estonia :Noored Ühiskonna Heaks Association

Macedonia: REGIONAL ROMA EDUCATIONAL YOUTH ASSOCIATION KRATOVO RROMA Association

Cehia : Hodina H Association

Află mai multe din INFOPACK

Formular înscriere

volunteer_orig

Fii voluntar la Nevo Parudimos!

Asociația Nevo Parudimos caută voluntari locali cunoscători de limbă Engleză pentru a oferi traduceri voluntarilor Serviciului European de Voluntariat ai asociației în cursul săptămânii în activitățile desfășurate in Centrul ABC, Centrul Primovara, Centrul Maria, Gradinița din Mociur și Școala 1-4 Dealu Mare din Resita.

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați pe:

Email: office@nevoparudimos.ro
Telefon: 0040 355 429 351
Mobil: 0040 723 202 756
Facebook: NevoParudimos

 

volunteer_orig

Oportunitati voluntariat

Începând cu 1 Noiembrie 2018, Asociația Nevo Parudimos caută voluntari locali pentru Centrul de Tineret din incinta Universității Eftimie Murgu, Piața Traian Vuia, Nr. 1-4, Corpul E, 320085, Reşiţa, Caraş-Severin, România.

Activitățile vor fi dezvoltate împreună cu voluntarii Serviciului European de Voluntariat ai asociației, de luni până sâmbătă între orele 15:00 – 19:00.

Mai multe informații puteti gasi AICI , sau ne puteti contacta pe:

Email: office@nevoparudimos.ro
Telefon: 0040 355 429 351
Mobil: 0040 723 202 756
Facebook: NevoParudimos