Your Voice Matters

Your Voice Matters

42 de tineri din Europa au învățat la Milcoveni ce înseamnă să fii un cetățean activ.

Asociația Voluntariatul Pentru Toți a implementat, în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie, schimbul de tineri Your Voice Matters cu numărul 2019-2-RO01-KA105-064291, proiect care a reunit în satul Milcoveni din județul Caraș-Severin un număr de 42 de tineri din Turcia, Ungaria, Estonia, Cipru, Italia și România.

Cei 42 de tineri prezenți la Milcoveni au învățat, timp de opt zile, cum ar trebui să funcționeze democrația, ce înseamnă să fii un cetățean activ și ce pot face pentru a deveni ei înșiși parte activă a societății.

Cum tematica drepturilor omului este una apropiată de tematica abordată de acest proiect, Asociația Voluntariatul Pentru Toți a căutat să dezvolte un program care să-i ajute pe tinerii participanți să analizeze într-o formă mai complexă problemele societății în care trăiesc. Scopul principal al acestui proiect a fost acela de a-i face pe participanți mult mai responsabili cu privire la drepturile lor, oportunitățile pe care le au și la faptul că pot deveni cetățeni activi care să-și influențeze singuri viitorul.

Pe parcursul schimbului de tineri de 8 zile, obiectivele activităților au fost următoarele:

  • informarea a 42 de tineri cu privire la drepturile omului;
  • sensibilizarea a 42 de tineri cu privire la importanța cetățeniei active;
  • încurajarea celor 42 de tineri în legătură cu implicarea socială;
  • dezvoltarea competențelor și abilităților celor 42 de participanți, în special a gândirii critice, a competențelor sociale și culturale, a abilităților de cooperare, a simțului inițiativelor și comunicării în limbi străine;
  • încurajarea celor 42 de tineri să se gândească la problemele sociale și să nu le fie frică să își împărtășească părerea cu privire la acestea.

Participanții vor crea un manual în engleză, care include experiența și gândurile lor despre proiect, cetățenia activă și drepturile omului. Manualul va fi publicat online și va fi tipărit.

Parteneri în cadrul proiectului sunt: Asociația Voluntariatul pentru Toți, Turkiye Avrupa Vakfi, Európa Ifjúsága Egyesület, Agenzia di Promozione Integrata per i Cittadini in Europa APICE, YEU Cyprus și Noored Ühiskonna Heaks.

erasmus logo 2024